Errigorak elikadura burujabetza sustatzeko kanpaina berria jarri du martxan. Martxoaren 26ra arte izango dute herritarrek aukera eskaerak egiteko, eta produktuak jasotzeko epea apirilaren amaieratik maiatzera luzatuko da. Eskaerak egiteko biderik eraginkorrena Errigoraren webgunearen bidez egitea dela azaldu dute arduradunek.
Egungo kontsumo ereduari alternatiba bat
Errigorak argi utzi du bere ekimenaren helburua egungo elikadura sistemaren oinarrizko arazoei aurre egitea dela. «Gaur egun, kontsumo ereduak ez die mesede egiten ez ekoizleei ez kontsumitzaileei. Bitartekariak dira irabazi nagusiak biltzen dituztenak, eta hori guztia elikadura negozio bihurtuz aberasten dira», salatu dute.
Horregatik, beste eredu bat eraikitzeko premia azpimarratu dute, Euskal Herrian kontsumitzen diren elikagaiak bertan ekoitzi ez ezik, haien ekoizpena, banaketa eta kontsumoa herritarren esku geratzea bilatzen duena. «Ekoizleek eta kontsumitzaileek, biek, harreman bidezko eta iraunkor bat sortzea ezinbestekoa da», azaldu dute.
Kanpainaren onurak: ekoizleei, Nafarroari eta Euskal Herriari laguntzeko tresna
Errigoraren ekimenak hainbat norabidetan du eragina, eta hiru kolektibori mesede egiten die:
- Ekoizleei: Kontsumitzaileen sare zabal bat eskaintzen die, haien produktuek banaketa bidezkoa eta segurua izan dezaten. «Merkatu handien espekulazioaren aurrean, egonkortasuna eskaintzen dugu», diote.
- Nafarroari: «Nafarroan ekoitzitako elikagaiak Euskal Herrian banatuz, bertako ekoizpena eta produktu propioak sustatzen ditugu», nabarmendu dute.
- Euskal Herriari: Herrialdeko lurralde guztien artean harreman sendoagoa eraikitzea du xede, eta horrek kontsumo jasangarriagoa eta burujabeagoa bultzatzea ahalbidetzen du.
Produktu berriak eta eskaintza zabala
Aurtengo udaberriko kanpainan berrikuntzak izango dira. Eskaintzan arroz konbentzionaleko 12 kiloko loteak izango dira berriro, eta horrez gain, lekale lote propioak (dilistak eta txitxirioak) egongo dira eskuragarri. Halaber, arbendolak, pasta eta ardo sortak ere eskainiko dira.
Errigorak herritarrak gonbidatu ditu elikadura burujabetzaren aldeko urratsa ematera, eta beste kontsumo eredu baten alde egiteko aukera baliatzera. Interesdunek martxoaren 26a baino lehen egin beharko dute eskaera, Errigoraren webgunearen bidez.