Pasaden ostiralean banatu ziren Gasteizen “lehengaien sariak”, Pepe Barrena gastronomoak asmatutako ekimenaren baitan. Elikaduran etapa berri bat markatzen ari diren artisau ekoizleak aintzatetsi nahi izan zituzten bertan, baita haien elaborazioak ezagutarazi ere.
Saritutako lau produktuen artean Demetrio Terradillosen Saarte sagardoa dago, 1989an Ataunen baserria erosi eta bere emazte Itziar Irastorza abaltzisketarraren laguntzarekin gaur egungo Urbitarte sagardotegi bihurtu zenekoa. Errezil sagarraren % 60arekin hasi zen egiten Saarte, sagardoaren munduan oso erabilia ez den aukera, tokiko beste aukera mingotsagoekin konbinatuta. Gaur egun, Saartek errezilaren % 70 darama, eta oso prozesu berezia dakar.
Sagarrak heltze-puntu aurreratu batean egon behar du, baina biltzeko unean zuhaitzetik erori gabe, eta azukre-puntua asko zaintzen da analisi zorrotzen bidez. Eskuz biltzen da, eta kontu handiz lan egiten da. Ardo bati bezala, haritz-upelean sei hilabeteko ardo ondua ematen zaio ñ00 litroko bokoietara pasatu aurretik. Bertan urtebete ematen du botilaratu aurretik. Emaitza sagardo trinkoa da, iragazi gabea, sagar zapore handia duena eta 6.000 botilako ekoizpena duena.